Echtpaar Leuwer oppermachtig in CCI2*

De CCI2* van Eventing Flevoland werd gewonnen door de Duitse Pia Leuwer met Hanami 4. Haar echtgenoot Ben Leuwer pakte met het paard Citius de tweede prijs en vertegenwoordigde tijdens de prijsuitreiking ook de winnares. “Pia zorgt momenteel voor de paarden.”

“We zijn met 5 paarden naar Emmeloord gekomen,” vertelt Ben Leuwer. “Ik heb jaren geleden ook op dit terrein gereden en was eigenlijk helemaal vergeten hoe mooi het hier is.” Zijn vrouw was in de eventingwedstrijd ook zijn concurrent. “Maar dat ervaar ik helemaal niet zo. We helpen elkaar juist in alles en zijn ook elkaars trainer en coach. We zijn een echt team, en dat helpt juist. Vandaag was ze gewoon iets beter.” Op de crosscountry kijkt hij goed terug: “Het was een faire cross. Maar niet gemakkelijk, de paarden waren best onder de indruk van de vele bezoekers. Het voelde als een ‘small Boekelo’.”

De beste Nederlandse deelnemer in deze klasse was Noor Kuilboer, die met Landgraaf derde werd. “Ik ben hartstikke blij. Met mijn andere paard eindigde ik in de 1* ook al in de prijzen. In deze rubriek stond ik er na de dressuur al goed voor. Het is echt een mooie wedstrijd, volgend jaar ben ik er zeker weer bij!”

Bekijk hier de totale uitslagen van de CCI2*.

Foto: Ros Fotografie